Leden

Olga Willmes

Even voorstellen

Ik ben Olga Willmes en ik ben sinds juni 2017 lid van SARdog

Ik ben altijd gek geweest van honden en onze eerste hond was een Pyrenese Berghond.
Bo was een schat van een hond maar helaas mocht hij niet ouder worden dan 6 jaar. Onze Roteb-terrier Tim kreeg ik als oppashond toen hij 2 jaar was en hij is bij ons gebleven tot hij van ouderdom overleed. Tim was, door zijn verleden, een hondje met gebruiksaanwijzing maar met veel geduld en liefde hebben we ook daar een hele lieve hond van kunnen maken.

Daarna zijn we bijna 10 jaar zonder hond geweest tot ons gevraagd werd of wij een Jack Russell wilde opvangen die door omstandigheden herplaatst moest worden. Zazou was 1 jaar toen hij bij ons kwam en een echte terriër. Met Zazou heb ik jachttraining gedaan, speurcertificaat gehaald en op de racebaan en in de showring heeft hij zelfs zijn veteranenkampioenschappen gehaald. Van Zazou heb ik ook een dochter, Zaire. Een pittige dame die het kaas niet van haar brood laat halen. Een duiveltje in schaapkleren die de jachttrainingen en het racen geweldig vind, maar aan speuren of iets dergelijks niets aan vind.

Nadat Zazou was overleden ging het slecht met Zaire en heb ik de fokker gevraagd of hij nog een hondje had wat bij mij paste en toen kwam King Floris Merza oftewel Buzzby bij ons. Buzzby is een heel makkelijk hondje met een leuk karaktertje. Doordat de fokker van Buzzby reddingshondenwerk deed met zijn Gos D’atura’s en een paar van zijn Jacks ben ik daarmee in aanraking gekomen en is Buzzby met 8 weken begonnen aan zijn “carrière” als zoekhond. In februari 2017 maakte ik kennis met SARdog en na een paar maal te hebben meegetraind ben ik lid geworden. Het was in het begin even wennen maar zowel Buzz als ik hebben het nu prima naar ons zin bij SAR en zijn van plan om nog heel lang lid te blijven. Ons gezamenlijke doel is om saampjes een echt inzetteam te worden.

Naast het SAR doe ik vrij regelmatig fotoshoots, ben ik figurant op Brocante markten en Dickens festijnen waarvoor ik de Victoriaanse en Belle Epoque kleding zelf maak. Verder doe ik nog her en der vrijwilligerswerk wat ook veel voldoening geeft.

Resultaten

Resulaten Buzzby

1.
2.
4.
5.